Een goede voorbereiding is het halve werk

Zit er u aan te denken om op fietsvakantie te gaan? Een goede keuze, u gaat ongetwijfeld een geweldige tijd hebben. Lekker sportief bezig zijn in één van de vele mooie omgevingen die de wereld rijk is. Helaas is fietsen in de bergen niet voor iedereen weggelegd. Met een gedegen training vooraf en het juiste materiaal kunt u al wel een heel eind komen, letterlijk en figuurlijk.wielrennen.blog.nl

Hier volgen een aantal tips voor het fietsen in de bergen:

Goede voorbereiding

Zorg ervoor dat u ruim van tevoren aan de training begint, minstens een half jaar voorafgaand aan uw vakantie. Fiets niet alleen korte stukjes, maar maak ook grote tochten van drie a vier uur lang.

Eten en drinken

Eet en drink voldoende. Het is met name van belang dat u genoeg koolhydraten binnen krijgt. Goed eten en drinken zorgt ervoor dat u het fietsen langer volhoudt en het geeft u extra energie.

Reisverzekering

Uw zorgverzekering vergoedt lang niet alle zorgkosten die u in het buitenland maakt. Een reisverzekering afsluiten voor uw fietsvakantie is daarom erg aan te raden. Een ongeluk zit, zeker op de fiets, vaak in een klein hoekje. Daarbij bent u met een reisverzekering meestal verzekerd tegen schade aan uw materiaal. U kunt reisverzekeringen vergelijken op topreisverzekeringvergelijken.nl.

Goed materiaal

Heeft u goed materieel tot uw beschikking? Ten eerste zorgt u er natuurlijk voor dat u een goede fiets heeft. Zorg daarnaast voor de juiste sportkleding voor elk weertype, het kan namelijk erg onstuimig zijn in de bergen. Verder is het handig om reparatiemateriaal mee te nemen, zodat u kleine reparaties zelf kunt uitvoeren en u snel weer op weg kunt gaan.

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Een goede voorbereiding is het halve werk

 1. gerard

  Hallo,

  Heeft iemand ervaring met http://www.tweedehandsfiets.com? Het ziet er erg goed uit en je krijgt een duidelijk overzicht. Ik wil namelijk ook gaan beginnen maar doe dit liever eerst op een tweedehandsje.

  Alvast bedankt.

    /   Reply  / 
 2. Frank

  Ik heb zelf hier geen ervaring mee Gerard. Wel met https://www.fietsmarktplein.nl/, daar heb ik zelf m’n gebruikte fiets op kunnen verkopen. Top site!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>