24 juli

Jhr. Gerard Bosch van Drakestein (1887 Overleden 20.03.1972)

‘De Jonker’ of ‘Bosch’ werd hij genoemd deze adellijke wielrenner uit lang vervlogen tijden. Als sprinter was hij decennialang een topper bij de amateurs, want volgens de wetten van zijn edele komaf mocht hij met sport geen geld verdienen. Behalve wielrenner was hij ook uitgever, wielerjournalist en bestuurder. Als journalist was hij in 1928 nauw betrokken bij het omzeephelpen van de Nederlandsche Wieler Bond en als bestuurder had hij een groot aandeel in de oprichting van de NWU, later KNWU. Bosch van Drakestein was een moeilijk mens en in de oorlogsjaren heeft hij openlijk gesympathiseerd met de vijand. Hij was een soms irritante querulant en dat staat allemaal beschreven in de geschiedenis van de KNWU in Wielerhelden van Oranje

Leo Coehorst (1938)

Boudewijn de Graaff (1983)

Piet Maas (1927)

Lees ook:Zwift levert renner profcontract op
Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig
Lees ook:SKS Germany RideAir: Niet meer pompen onderweg
Lees ook:De Airworx Plus 10.0: Robuust en luxueus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>