5 augustus de geboortedag van…

Jo van Seggelen (1941)

Hij was drie jaar beroepsrenner in de Willem II-Gazelle-ploeg van Ton Vissers. Hij reed dikwijls kort en hij behaalde één overwinning in Roermond. Veel meer weet ik niet van hem. Wie wel?

Schalk Verhoef (1935, overleden 18.01.1997)

Hij was bijna twee meter lang deze Rotterdammer. Hij was in zijn tijd een van de beste amateurs van Nederland en zijn derde plaats bij het WK van 1957 was een hoogtepunt in zijn carrière. Als prof kon hij niet aan de verwachtingen voldoen en met slechts één overwinning stopte hij in 1961 met fietsen. Hij was pas 62 toen hij stierf. Veel te jong.

Rik Wouters (1942)

Hij was een goede kracht in de Televizier-ploeg van Kees Pellenaars, deze halve Belg uit Baarle Hertog. Een solide rustige jongen die het knechten niet erg vond. Hij reed drie keer de Tour en hij eindigde steeds ergens in de zestig. Zijn palmares vermeldt twee overwinningen, één in de Ronde van Dinteloord en één in de Omloop van het Waasland. Een goede degelijke renner zonder hoogtepunten. Wat zou er van Rik geworden zijn? Op de foto met de Televizier-ploeg van Kees Pellenaars staat hij tweede van links.

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “5 augustus de geboortedag van…

 1. theo buiting

  Jo van Seggelen is na zijn afscheid van de beroepsrenners altijd blijven koersen en wel als amateur bij de NWB (Nederlandse Wielren Bond) Nu nog rijdt Jo elk weekend zijn wedstrijden. Op 28 augustus werd hij in het Nederlands kampioenschap Vrije Renners nog derde in de categorie 60+.
  Sinds jaar en dag heeft Jo in Budel-Schoot een florerende rijwielzaak.

    /   Reply  / 
 2. jaak waelburgs

  ik wil u dit vermelden ,alsdat jo van seggelen op é’ december stopt met zijn zaak in budel-schoot
  groetjes.

    /   Reply  / 
 3. Jan Broos

  Rik woont nog steeds in Baarle-Hertog (B), samen met zijn vrouw Jose. Zoon Eddy is met mijn zus Jacqueline gehuwd. Eddy heeft het fietsen van zijn vader geerfd.

    /   Reply  / 
 4. Maurice Corten

  In de jaren 60 verzamelde ik als jochie plaatjes van wielrenners die samen met een Belgisch kauwgum-merk werden verkocht (4 plaatjes en 2 roze plakjes kauwgum voor een dubbeltje). Eerst hadden de plaatjes een witte rand, later kwam er een vlaggetje van het land van de betreffende renner bij in de bovenhoek, nog later werd de rand geel. In de jaren 80 heb ik een serie van 60 plaatjes compleet kunnen maken. Regelmatig werden renners vervangen door andere renners (bijvoorbeeld nummer 31 Beheyt door Aimar toen die in 66 de Tour had gewonnen en nummer 25 Simpson door Hoban om voor de hand liggende redenen). Zijn er nog andere verzamelaars die interesse hebben in deze serie?

    /   Reply  / 
 5. carlinda boon

  wie heeft er informatie over mijn vader arie geluk 3-11-1922 hij heeft gefiets onder andere met guus verstraten s. de knegt schalk verhoef manus brinkman v.d berg vassema wim van est en wout wagtmans foto’s zijn ook van harte welkom
  mvrgr carlinda boon

    /   Reply  / 
 6. dirk biddeloo

  beste,

  die reeksen begonnen te lopen begin jaren vijftig. Bij mijn weten zat er slechts één lat roze kauwgom in zo’n pakje. Alsmede één foto van een renner. Op de rugzijde van de foto stond het palmares afgedrukt in het Nederlands, Frans, Duits en Italiaans.

  Weet u soms het merk van deze kauwgom?

  vriendelijke groeten,

  Dirk

    /   Reply  / 
 7. Paul Stapel

  Voor die wielerplaatjes heb ik zeker belangstelling. Fijne merken zoals Sinalco/ Groene Leeuw, Wiel’s Flandria, Mann; mooie shirts zoals St Raphaël en Peugeot. Heel verstandig dat de helmen verplicht zijn gesteld, maar stiekem hou ik meer van het wielrennen zoals het er in de jaren 60 uitzag. Dankzij internet heb ik nu ook weer een aantal van deze plaatjes in bezit. Inderdaad bij kauwgum; achterop de plaatjes palmares in Ned. en Fr., maar geen vermelding van het kauwgummerk. Kom daar nog eens om!

    /   Reply  / 
 8. carlinda cordia-boon

  ik ben op zoek naar informatie over mijn vader hij was wielrenner voor de oorlog maar van 1948 tot 1958 was hij zeer aktief hij heeft oa met vassema en brinkman gereden mijn vader heet arie geluk en geboren op 3-11-1922 tevens ben ik ook op zoek naar het boekje van de pedaalridder daar staan ook wat foto’s in van mijn vader bij deze vereniging was hij aangesloten
  ik hoor graag van iedereen die informatie heeft
  mvrgr
  carlinda

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>