12 augustus de geboortedag van…

Mike Alloo (1985)

Mike Alloo wordt vandaag 20 jaar en hij is een goede renner in de Bert Story-Piels formatie, die na dit seizoen gaat verdwijnen. Er zal ongetwijfeld belangstelling voor Mike bestaan bij een van de andere Nederlandse Continental-teams, want hij pakt zijn prijzen. We zullen het wel horen in welk shirt Mike het volgend jaar koerst. In ieder geval vast een prettige verjaardag!

Henk de Hoog (1918, overleden 08.05.1973)

Deze geboren Amsterdammer woonde tijdens zijn wielercarrière (1939-1953) in de Antwerpse voorstad Borgerhout en hij heeft dan ook veel in Belgie gekoerst. De oorlog liep dwars door zijn loopbaan heen en zijn erelijst is daardoor beperkt gebleven. Hij was een geboren pechvogel. Hij startte drie keer in de Tour de France, maar hij haalde nimmer Parijs. De eerste keer door steenpuisten, de tweede keer door tien lekke banden in één etappe en de derde keer door een valpartij waarbij hij in het ziekenhuis belandde. Hij overleed al op 54-jarige leeftijd en ik ben benieuwd of iemand verder iets van Henk de Hoog weet? Wat heeft hij na zijn carrière gedaan?

1 Reacties // Reageer

One thought on “12 augustus de geboortedag van…

 1. Yvonne de Hoog

  Geachte,

  Ik ben het nichtje van Henk de Hoog. De dochter van Joop de Hoog. Joop de Hoog trainde vaak samen voor de Tour de France met zijn broer Henk de Hoog. Na het overlijden van Henk de Hoog is mijn vader Joop de Hoog altijd trouw gebleven aan zijn maatjes in de wielerbond. Helaas is Joop de Hoog aan een legionella besmetting (bij het ij in Amsterdam)overleden. Graag wil ik hier vermelden dat Henk de Hoog in de ronde van Nederland ( welk jaar weet ik niet meer, een etappe heeft gewonnen. Voor de pechvogel toch nog een overwinning. Ik heb geen e-mailadres dus laat ik mijn huisadres achter. Yvonne de Hoog, Azartplein 171, 1019 PC, Amsterdam.

  Met vriendelijke groet,

  Yvonne de Hoog

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>