16 december de geboortedag van …

Roy Schuiten (1950)

Misschien is niet iedereen het met me eens, maar Roy Schuiten is voor mij een van de grootste talenten die we ooit in Nederland hebben gehad. Een fantastische jachtrijder, die twee maal de wereldtitel achtervolging behaalde. Aan de andere kant vind ik dat Roy het karakter niet had om een echte grote te worden. Ik heb hem een paar jaar geleden gesproken en toen was hij dat niet met me eens. Hij noemde zijn overwinningen op en die zijn indrukwekkend. Maar hij heeft me toch niet overtuigd. Hij woont al jaren in Portugal en hij staat natuurlijk ook uitgebreid in Wielerhelden van Oranje

Op 19 september 2006 overleed Roy Schuiten op 55-jarige leeftijd

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “16 december de geboortedag van …

 1. M

  En vandaag is Roy overleden, hij werd 55 jaar.

    /   Reply  / 
 2. henny kooyman

  Ik schrok me rot toen ik het bericht gister via de radio vernam. Het voor mij en ook wijlen mijn man een super jongen en een zeer goede wielrenner .Prive was het een zeer vriendelijke jongen. Naar anleiding van het boek wat ik kado kreeg bij de zesdaagse was mijn bedoelong eens naar portugal te gaan om hem nog eens op te zoeken Maar nu is het te laat Het was de idiale schoonzoon Ik wen de familie veel sterkte met dit verlies RUST ZACHT ROY

    /   Reply  / 
 3. Maarten Scholtze

  Als ik al een idiool had, dan was het Roy Schuiten. Zo mooi op de fiets. Niets bewoog alleen de benen. Zelden maar te zien in Nederland in de topjaren van het nederlandse wielrennen. Mooiere stylist heb ik later niet meer gezien, al kwamen Didi Thurau en Bert Oosterbosch aardige in de buurt, toch blijft Roy de mooiste Nederlandse coureur aller tijden.

    /   Reply  / 
 4. Simone en Ger

  Wij zijn erg geschrokken van het nieuws dat Roy is overleden.Zijn restaurant was een klein museum van zijn wielrenner tijd. Onder de bar bewaarde hij shirtjes die hij tijdens de wk voetbal buiten hing. Een dag later liep er een zwerver keurig aangekleed door Carvoeiro in….. een shirt van Roy die wij direct herkende! Had hij dus gepikt, Roy kon er hartelijk om lachen! Roy vertelde graag over zijn wielren carriere, ook was hij erg blij en trots met een boek waar hij in stond dat wij voor hem meebrachten uit Nederland. Wij hebben leuke herinneringen aan Roy, jammer dat het “zo” is gelopen. Roy zou erg genieten van de dingen die er nu over hem gezegd worden(interview Jansen met de NOS), ik zie het hem genietend met een trotse lach aanhoren!!!!

    /   Reply  / 
 5. Rob ten Hagen

  De prestaties van Roy Schuiten zijn ogenschijnlijk ondergewaardeerd. Ik heb gezien wat hij allemaal in dienst van Guiseppe Saronni in hun SCIC-tijd heeft gedaan. Voor het dichtrijden van een ‘gat’ gebruiken ze nu 3 tot 4 renners, Roy deed dat in z’n eentje en Saronni pronkte met de bloementuil

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>