Moet de Vuelta verkort worden tot twee weken ?

De Ronde van Spanje moet korter. In plaats van drie moet de etappekoers in het vervolg twee weken gaan duren. Dat is althans de mening van Alain Rumpf, manager van de ProTour. Hij heeft dat in een brief mede gedeeld aan Unipublic, de organisator van de Ronde van Spanje. De UCI wil de Ronde van Duitsland in september plaats laten vinden en
heeft daarom ruimte op de kalender nodig. Bovendien probeert het hiermee de kritiek dat de etappekoersen de wielersport te zwaar maken en renners naar doping doen grijpen te verstommen. De Vuelta-organisatie is volgens verwachting not amused.

Een vreemde actie van de UCI. De bond heeft al langer ruzie met de drie grote rondes en besluit nu de kleinste van de drie aan te pakken. Met de Vuelta is in het verleden al vaker geschoven maar inkorten zou een nieuwe klap voor het toch al geplaagde Spaanse wielerpubliek. Het zou mij ten zeerste verbazen mocht de Vuelta-organisatie hier aan gaan toegeven. De laatste twee Vuelta’s kende een prachtige ontknoping en ik betwijfel of een kortere ronde de sport ten goede komt.

Lees ook:Caja Rural en de ploegentijdrit in de Vuelta: Een kijkje achter de schermen
Lees ook:SKS Germany RideAir: Niet meer pompen onderweg
Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:De Airworx Plus 10.0: Robuust en luxueus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>