De Tour vandaag: het venijn zit in de staart van de etappe

route etappe Gap Tour de France 2011Na de rustdag in de Tour de France wacht vandaag een overgangsetappe naar Gap aan de voet van de Alpen. In de finale zal de Col de Manse een doorslaggevende rol spelen.

Geen etappe voor Cavendish
In de 162,5 kilometer lange etappe is slechts één beklimming geclassificeerd. Wel loopt het de hele rit geleidelijk omhoog. Er liggen weer mogelijkheden voor een ontsnapping. Een kopgroep, of het restant daarvan, zou wel eens tot het einde stand kunnen houden. Mark Cavendish is kansloos op deze aankomst, en zal zijn mannen niet aan het werk zetten.

Kansen in afdaling
In de finale zullen de meeste sprinters afhaken op de Col de Manse, een beklimming van tweede categorie. Vanaf de top van deze helling is het nog elf kilometer bergaf naar de eindstreep in Gap. De betere dalers in het peloton zouden hier nog eens kunnen proberen weg te rijden. Het is dus uitkijken naar mannen als (opnieuw) Philippe Gilbert, Samuel Sanchez en Thor Hushovd.

profiel 16e etappe Tour de France 2011 Gap

Lees ook:Vuelta 2015: informatie en feiten: parcours, etappes en rittenschema
Lees ook:Giro 2016: Voorbeschouwing en overzicht etappesschema
Lees ook:Giro 2016: Voorbeschouwing etappe 2: Arnhem – Nijmegen
Lees ook:Voorbeschouwing Ronde van Vlaanderen 2016
Lees ook:Zo volg je het WK Wielrennen Richmond 2015 live

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>