Mosquera ontslagen bij Vacansoleil-DCM

Bij de presentatie van Vacansoleil-DCM ontbrak gisteren Ezequiel Mosquera. De Spanjaard is door de wielerbond van zijn land voor twee jaar geschorst na een positieve plas tijdens de Vuelta van 2010 en daarop meteen door de Nederlandse wielerformatie ontslagen.

Ricco
Mosquera moest samen met Riccardo Ricco het nieuwe koningskoppel van Vacansoleil-DCM worden. De Italiaan stond al na een paar maanden op straat nadat hij zich eigenhandig een bloedtransfusie had toegediend. Dat kostte hem niet alleen zijn contract, maar bijna ook zijn leven.

HES
Nu is dus ook Mosquera uit de ploeg verwijderd. De Spanjaard werd in de Vuelta van 2010 betrapt op het gebruik van HES, een middel dat kan worden gebruikt om bloeddoping te maskeren.

Transfers
Toch is Vacansoleil-DCM er niet zwakker op geworden. De Nederlandse wielerformatie raakte Jens Mouris kwijt aan GreenEdge en zag Borut Bozic naar Astana vertrekken. Daartegenover stond de komst van onder andere sprinter Kenny van Hummel en de Zweedse sneltrein Gustav Larsson.

Met daarnaast renners als Rob Ruijgh, Johnny Hoogerland, Wout Poels, Nederlands kampioen Pim Ligthart, de Belgen Stijn Devolder, Thomas de Gendt en Björn Leukemans en de Fransman Romain Feillu blijft Vacansoleil-DCM een ploeg om rekening mee te houden.

Grote zege
Manager Daan Luijkx hoopt dit jaar op een grote zege: een klassieker of een etappe in de Tour. “We gaan met een stel vrijbuiters naar de Tour. Vorig jaar waren we twee keer dicht bij een etappezege. Hopelijk lukt het dit jaar wel,” zei hij voor de camera van de NOS.

Lees ook:Caja Rural en de ploegentijdrit in de Vuelta: Een kijkje achter de schermen
Lees ook:Zwift levert renner profcontract op
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>