Boonen verliest piloot Chicchi uit het oog // Algemeen

Gisteren hielp Tom Boonen zijn ploegmakker Francesco Chicchi aan de zege in de eerste etappe van de Tour de San Luis. Vandaag moest het precies omgekeerd. Vlak voor de streep ging het echter mis. Boonen verloor het wiel van de Italiaan, vocht zich terug naar voren, om uiteindelijk met een banddikte verschil te verliezen. Jack Keough van UnitedHealthcare finishte als derde in Juana Koslay.


Dik tevreden

Boonen deed er na afloop niet al te ingewikkeld over. De Belg was dik tevreden met de tweede etappeoverwinning op rij voor Omega Pharma-Quick Step. “Door een incident verloor ik ineens tien, vijftien plekken, waardoor Francesco mij niet meer zag,” zei Boonen tegen Cyclingnews.

Fotofinish
“Via het wiel van Jimmy Casper kwam ik terug vooraan. Vervolgens gingen we de sprint aan. Toen we zagen dat we alleen tegen elkaar reden, gingen we allebei rechtop zitten en staken we onze armen in de lucht.” De fotofinish gaf uiteindelijk aan dat Chicchi een fractie eerder over de meet was gekomen.

Tweede dagsucces op rij
Chicchi was in de wolken met zijn tweede dagsucces op rij. ‘”Dat is mij nog nooit overkomen in een etappekoers. Ons team heeft weer geweldig werk geleverd door Tom en mij zo bij de finish af te zetten.”

Leider
De Italiaan blijft leider in het algemeen klassement. Hij heeft een voorsprong van veertien seconden op Juan Jose Haedo van Saxo Bank. Twee seconden daarachter volgt Keough op de derde plaats.

Tijdrit
Morgen kunnen Boonen en Chicchi elkaar niet helpen, want dan staat er een individuele tijdrit over 19,5 kilometer op het programma.

Lees ook:Quintana verstevigt roze na klimtijdrit
Lees ook:Nabeschouwing Ronde van Noorwegen 2014 (+beeld)
Lees ook:Majka revancheert zich op ijzersterke Nibali in veertiende etappe Tour
Lees ook:Winner Anacona doet naam eer aan in negende etappe Vuelta
Lees ook:Nibali wederom oppermachtig in Tour

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>