ARD noemt Marcel Kittel in dopingaffaire

Sprinter Marcel Kittel van de Nederlandse wielerploeg Project 1t4i is in opspraak geraakt. Zijn naam is door de Duitse televisiezender ARD in verband gebracht met bloeddoping. De 23-jarige Duitser zou onder behandeling zijn geweest van de omstreden Duitse sportarts Andreas Franke.

Bloeddoping
Volgens de ARD Sportschau heeft Franke in totaal 28 atleten voorzien van bloeddoping. Onder hen zijn enkele zeer bekende sporters, zoals de middenlange afstandloper Nils Schumann en de langebaanschaatssters Claudia Pechstein en Judith Hesse. Bij deze atleten zou bloed afgenomen zijn, dat vervolgens is behandeld met UV-stralen en weer teruggebracht in het lichaam.

Erfurt
Volgens manager Iwan Spekenbrink van Project 1t4i heeft Kittel in 2008 inderdaad onder behandeling gestaan bij Franke in het Olympisch centrum van Erfurt. “Net als vele andere Duitse atleten ging hij daar naartoe als hij ziek was, of hij zich ziek voelde worden,” zegt Spekenbrink in Het Laatste Nieuws. “Hij heeft me ook verteld dat hij er met UV-stralen behandeld werd. Naar ik begrepen heb, was dat toen ook niet verboden.”

Niet geschorst
Naar Kittel is (nog) geen onderzoek ingesteld door welke instantie dan ook. De Duitse sprinter blijft daarom gewoon in koers en zal door Project 1t4i voorlopig niet op non-actief gesteld worden.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>