Opvolger gezocht voor Robert Gesink

Morgen gaat de Ronde van Oman van start. Vorig jaar was Robert Gesink de gevierde man in deze zesdaagse rittenkoers. De Varssevelder moet dit keer verstek laten gaan. Hij is nauwelijks hersteld van een dijbeenbreuk. Dus is de vraag: wie wordt zijn opvolger? Aan goede kandidaten geen gebrek, want Oman kent een bijzonder sterk deelnemersveld.


Verbeelding

Sterk op papier althans, want veel renners gebruiken deze wedstrijd om op te warmen voor Parijs-Nice, de Tirreno-Adriatico en/of de voorjaarsklassiekers. Maar toch, renners als Andy Schleck, Fabian Cancellara, Vicenzo Nibali, Joaquin Rodriguez, Christian Vande Velde en Sylvain Chavanel spreken tot de verbeelding.

Sprintduels
Nog interessanter wellicht zijn de sprintduels. Oman wordt de eerste confrontatie tussen wereldkampioen Mark Cavendish en de Duitser André Greipel, met op het vinkentouw snelle mannen als Tom Boonen, Gert Steegmans, Matthew Goss, Aidis Kruopis, Peter Sagan, Marcel Kittel en Denis Galimzyanov. Dat moet vuurwerk geven.

Nederlanders
In Muscat, de hoofdstad van Oman, staan morgen dertien Nederlanders aan het vertrek. De meeste landgenoten zijn te vinden bij Rabobank en Project 1t4i (zes om vier). Behalve Gesink ontbreekt bij Rabobank ook Bauke Mollema. Wel aan de start staan Laurens ten Dam, Maarten Tjallingii, Coen Vermeltfoort, Tom Jelte Slagter, Tom Leezer en Dennis van Winden.

Project 1t4i heeft Koen de Kort, Albert Timmer, Ramon Sinkeldam en Roy Curvers afgevaardigd. Sebastian Langeveld en Jens Mouris verdedigen de kleuren van het Australische GreenEdge en Joost Posthuma rijdt voor RadioShack-Nissan-Trek.

Routeschema
De sprinters krijgen naar alle waarschijnlijkheid drie kansen. Twee ritten kennen een stevig oplopende laatste kilometer, te vergelijken met de finish van de Amstel Gold Race of de Waalse Pijl. Dat moet spek voor de bek zijn voor een renner als Joaquim Rodriguez (Katusha). De vijfde etappe eindigt op een serieuze col, genaamd Green Mountain. Daar zou het klassement wel eens gemaakt kunnen worden.

Informatie
Meer informatie is te vinden op de officiële website Tour of Oman. Kijk voor de volledige deelnemerslijst op Cyclingfever.

Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:Caja Rural en de ploegentijdrit in de Vuelta: Een kijkje achter de schermen
Lees ook:ALO Drinks: Heerlijk voor na het wielrennen
Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>