Boonen slaat Amstel Gold Race over

Voor Tom Boonen worden het vijf overwinningen op rij in de UCI World Tour. De Vlaming heeft vandaag afgezegd voor de Amstel Gold Race van komende zondag. Hij is nog niet hersteld van zijn enorme inspanning in Parijs-Roubaix en heeft bovendien last van een pees in zijn voet.

Wijselijk
“Geen ernstig probleem, maar het is nu wijselijker om te stoppen en een beetje rust te nemen’, aldus Boonen in het Belgische Nieuwsblad. Half mei wordt Tornado Tom weer in competitie verwacht. Of hij de Tour rijdt, is nog onduidelijk.

Blikvanger
Met het wegvallen van Boonen is de Amstel Gold Race toch een blikvanger kwijt. Wellicht kan zijn plaats worden ingenomen door Thomas Voeckler. De kleine Fransman soleerde vandaag in de Brabantse Pijl al bekken trekkend naar een knappe overwinning. Daarmee stelde hij zijn kandidatuur voor de Limburgse heuvelklassieker.

Iets anders
Toch was Voeckler zelf de eerste om toe te geven dat de Amstel Gold Race wel iets anders is dan de Brabantse Pijl. “Zondag staan er andere renners aan de start,” blikte hij alvast vooruit. “Maar ik ga zeker voor een goede klassering.”

Rabo rockstar
Drievoudig winnaar Oscar Freire (Katusha) eindigde in Overijse als tweede, voor de Belg Pieter Serry van Topsport Vlaanderen. Laurens ten Dam was op de negende plaats de beste Nederlander. De Rabo rockstar bleef zijn ploeggenoot Michael Matthews net voor.

Uitslag
De Brabantse Pijl draaide door de weersomstandigheden uit op een afvalrace. Van de 178 gestarte coureurs haalden er maar 44 de finish. Bekijk zelf de volledige uitslag.

 

 

Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig
Lees ook:ALO Drinks: Heerlijk voor na het wielrennen
Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model
Lees ook:SKS Germany RideAir: Niet meer pompen onderweg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>