Chris Horner te zien in de Giro en de Vuelta

Eind januari werd bekend dat Chris Horner (42) zou gaan rijden in de opvallende donkerblauwe en roze kleuren van het Italiaanse Lampre-Merida. Daarnaast maakte de ploeg op Twitter bekend dat de Amerikaan kopman zou gaan worden in de Giro. Nu komt de zaakwaarnemer Baden Cooke met het nieuws dat Horner ook zijn titel zal gaan verdedigen in de Vuelta.

Cooke in het blad Ride: “Chris Horner zal de Giro en de Vuelta rijden maar hij begint het seizoen met de Mallorca Challenge.” Voordat Horner zijn eerste koers kan rijden moet er eerst nog wat geregeld worden binnen de UCI. Dat moet snel gebeuren want de Mallorca Challenge start dit jaar op 9 februari.

Lampre-Merida beschikt nu over twee uitstekende klassementsrijders. Ook de Portugees Rui Costa, de huidige wereldkampioen, rijdt voor de Italiaanse ploeg. “Costa is de kopman voor de Tour de France”, aldus Cooke. Gezamenlijk koersen rijden zullen de Portugees en de Amerikaan nauwelijks doen. Chris en Rui zullen in slechts één koers samen rijden volgens de zaakwaarnemer van de 42-jarige.

Lees ook:Caja Rural en de ploegentijdrit in de Vuelta: Een kijkje achter de schermen
Lees ook:ALO Drinks: Heerlijk voor na het wielrennen
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig
Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model
Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>