De favorieten voor de wereldtitel veldrijden

Aanstaande zondag wordt het wereldkampioenschap veldrijden verreden in Hoogerheide.

Ondanks het feit dat Sven Nys en Marianne Vos de gedoodverfde favorieten zijn voor de regenboogtrui is het kampioenschap altijd een open boek. Dit zijn de favorieten volgens wielrennen.blog.nl.

Mannen:

1. Sven Nys   Sven Nys zal zijn wereldtitel succesvol willen verdedigen in Hoogerheide. Tegen de media vertelde Nys gisteren dat de voorbereiding goed is. Daarnaast is het vertrouwen uiterst groot bij de Belg.

2. Lars van der Haar   Ondanks zijn leeftijd kan Lars van der Haar uitstekend meekomen met de wereldtop. De Nederlander pakte dit jaar al de Nederlandse titel en de wereldbeker. Daarnaast is de thuisrijder een uitstekende sprinter.

3. Zdenek Stybar   Zdenek Stybar besliste vandaag dat hij toch mee doet in Hoogerheide.  We mogen de Tsjech dus niet onderschatten.

Andere kanshebbers: 
Tom Meeusen
Francis Mourey
Philipp Walsleben

Vrouwen:

Marianne Vos
Foto: Nicola

1. Marianne Vos    Marianne Vos domineert al jaren op vele disciplines in de wielersport bij de vrouwen. De laatste wereldbeker veldrit schreef de Nederlandse ook weer met overmacht op haar naam. Het lijkt dan ook voor Vos een makkie te gaan worden om zondag in Hoogerheide haar regenboogtrui te verdedigen.

2. Katie Compton    Katie Compton was deze winter de enige die af en toe mee kon komen met Vos. Ze won zelfs een paar keer van de Nederlandse. Ze pakte daarnaast wereldbeker dit jaar.

3. Sanne Cant    De Belgisch kampioene in het veld lijkt nauwelijks kans te hebben op de wereldtitel maar als Vos en Compton foutjes maken zou Cant daarvan kunnen profiteren.

 

Andere kanshebbers:
Pauline Ferrand-Prévot
Elle Anderson
Hanka Kupfernagel

Lees ook:ALO Drinks: Heerlijk voor na het wielrennen
Lees ook:De Airworx Plus 10.0: Robuust en luxueus
Lees ook:Zwift levert renner profcontract op
Lees ook:SKS Germany RideAir: Niet meer pompen onderweg
Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>