102-jarige verbreekt werelduurrecord! (+ filmpje)

Chapeau voor de Fransman Robert Marchand. Op 102-jarige leeftijd heeft Marchand zijn eigen werelduurrecord verbroken! De Fransman verpulverende het record op de wielerbaan in Aigle (Zwitserland) met een afstand van 26.925 kilometer!

Het was niet de eerste keer dat Marchand het werelduurrecord probeerde te verbreken. Op honderdjarige leeftijd behaalde hij al een opmerkelijk resultaat maar vandaag overtrof hij alle verwachtingen. Marchand reed het record in de categorie voor honderd jaar en ouder. Een leeftijdscategorie die de Internationale Wielerunie UCI speciaal voor hem bedacht.

Robert Marchand is ondertussen een beroemd persoon in Frankrijk. Marchand komt zo’n beetje dagelijks op de televisie en in reclame’s. Toch houdt de oude Fransman genoeg tijd over om te trainen. In de zomer bereikt hij af en toe afstanden van 100 kilometer!

Sommigen betichtten Marchand van dopinggebruik. Daar wil de 102-jarige zelf niks van weten: “Doping? Alleen water met een schep honing zit er in mijn bidon, dat is alles.”

Is het uw doel om Marchand zijn record te verbreken? Dan heeft de oude man nog een wijze raad. “Mijn advies is om altijd in beweging te blijven. Ik doe zelf elke dag aan lichamelijke beweging. Dat is positief voor mijn hele gesteldheid. Ga vooral niet zitten en met kaarten beginnen!”

Bekijk hieronder het filmpje!

 

 

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>