Horner blaakt van zelfvertrouwen

De 42-jarige Chris Horner blaakt van zelfvertrouwen. De Amerikaan kreeg eind januari een contract aangeboden en zit sindsdien niet meer zonder ploeg. De zaakwaarnemer bevestigde de geplande deelname van Horner voor de Giro en de Vuelta. De Amerikaan doet er zelf , in een uitgebreid interview met het tijdschrift peloton,nog een schepje bovenop: “Ik kan de Giro en de Vuelta winnen.”

Horner zal in enkele korte rittenkoersen, de Giro en de Vuelta de kopman zijn. “Elke ploeg heeft een renner nodig die in het eindklassement van een ronde hoog kan eindigen. Ik weet dat ik zo’n renner ben”, aldus de veteraan. Horner hoopt met goede resultaten zijn ploeg in de schijnwerpers te kunnen zetten. Daarnaast zal Horner betaald worden om zijn jarenlange ervaring te delen met jongere ploegmaten.

De 42-jarige denkt beide grote rondes te kunnen winnen. “Ik houd van het warme weer tijdens de grote rondes. Als ik de eerste week goed kan doorkomen dan weet ik dat ik op de steile klimmetjes kan schitteren.” De Amerikaan kijkt uit naar het gevecht met de andere deelnemers van de Giro. “Het wordt interessant in Italië, met jonge klassementsrijders zoals Porte en Quintana en de oudere garde bestaande uit Rodriguez, Evans en mijzelf. Toch blijft de Vuelta mijn belangrijkste koers.” Natuurlijk wil Horner zijn titel van vorig jaar verdedigen.

Wat denkt u? Is Chris Horner de te kloppen man in de grote rondes?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Horner blaakt van zelfvertrouwen

  1. zelfvertrouwen uitstralen

    Die Amerikanen zijn echt onverbeterlijk hè! Na al die tijd nog zoiets zeggen…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>