WK Veldrijden: fietsen gecontroleerd op motortjes

Blijkbaar maakt de UCI zich toch zorgen over de eventuele motortjes in de wielerwereld. Al jaren gaan er geruchten over mechanische doping. In 2010 werd wielrenner Fabian Cancellara bijvoorbeeld beschuldigd van elektronische hulp, maar vals spel is nooit bewezen. Ook Danilo Di Luca beweert al tijden dat mechanische doping orde van de dag is.

Misschien wel mede daarom zijn de fietsen van de medaillewinnaars bij de junioren en de dames gecontroleerd na de wedstrijd. Commissarissen controleerden of er een motortje in de buis zat. Dit deden ze door het zadel van het kader te halen om dan met een kleine camera in de buis te gaan. Niemand van de medaillewinnaars werd betrapt.

Er is nog nooit een motortje gevonden tijdens een proef van de UCI.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>