Nabeschouwing: WK Veldrijden voor elite (+Video)

Zdenek Stybar heeft de wereldtitel veldrijden gepakt. In Hoogerheide werd het een tweestrijd tussen de Tsjech en de Belg Sven Nys. In de laatste ronde trok de eerste aan het langste eind. Lars van der Haar werd zesde.

Zdenek Stybar, die overigens uitstekend Nederlands spreekt, pakte zijn derde wereldtitel in het veld met een sluwe manoeuvre. Stybar stapte op een klimmetje van de fiets af en forceerde de Belg om ook af te stappen. Rennend was de Tsjech de beste en op de fiets behield hij het gaatje tot en met de finish.

De andere favorieten voor de eindoverwinning waren al op flinke achterstand gereden. Mourey, Bina, Pauwels, Vantornhout en Meeusen konden het tempo van Stybar en Nys simpelweg niet volgen. Ook Van der Haar niet, ondanks de goede start  kon de Nederlander het voor eigen publiek niet waarmaken. Dit kwam onder andere door mechanische problemen, valpartijen van hemzelf en van anderen.

Bekijk hieronder het filmpje:

Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:ALO Drinks: Heerlijk voor na het wielrennen
Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig
Lees ook:Zwift levert renner profcontract op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>