Nabeschouwing: WK veldrijden voor vrouwen (+Video)

Marianne Vos heeft haar dertiende regenboogtrui te pakken. In Hoogerheide waren de concurrenten kansloos en niet bij kunnen om het Vos lastig te maken. Het is voor de zesde keer op rij dat de Nederlandse op de hoogste trede van het podium mag staan tijdens de wereldkampioenschappen veldrijden.

Vos maakte het geen moment spannend. Na de eerste ronde lagen de andere rijders al achter met uitzondering van Eva Lechner maar in de tweede ronde was de Italiaanse ook gezien. Ook Compton was in geen velden of wegen te bekennen en het verwachte gevecht tussen de Nederlandse en de Amerikaanse bleef dus uit. De voornaamste reden daarvoor was de dramatische start van Compton. Ze was betrokken bij een opmerkelijk incident. Compton bleef haken in de fiets van een mede-coureur. Het uit elkaar halen van de fietsen duurde zo lang dat Compton geen schijn van kans meer had om terug te komen in de wedstrijd.

De verwachte concurrent van Vos bleef daarom steken op een negende plek. Achter Vos pakten Lechner en Wyman eremetaal. De Belgische Cant werd vierde.

Bekijk de beelden hieronder:

 

Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig
Lees ook:Caja Rural en de ploegentijdrit in de Vuelta: Een kijkje achter de schermen
Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?
Lees ook:De Airworx Plus 10.0: Robuust en luxueus
Lees ook:SKS Germany RideAir: Niet meer pompen onderweg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>