Kittel wint in Dubai (+video)

Marcel Kittel heeft de eerste massasprint in Dubai met overmacht gewonnen. Er was geen concurrent die het de Duitser gevaarlijk kon maken. Ook Peter Sagan niet, hij werd tweede. Taylor Phinney pakte de derde plek en behield daarmee de leiderstrui.

Drie renners demarreerden vandaag uit het peoloton. Mancebo, Smit en Nunes hadden echter geen schijn van kans tegen het peloton en bleven daardoor ook niet vooruit. Met nog elf kilometer te gaan werd de laatste vluchter, Mancebo, ingerekend.

In de laatste kilometers stampten de sprintersploegen op de pedalen en alles wees erop dat het een massasprint zou gaan worden. Omega Pharma-Quick Step verloor de voorste plekken in het peloton en zo kon de Brit Mark Cavendish niet meedoen voor de winst. Kittel ging op het juiste moment aan en pakte daarmee een gemakkelijke overwinning in het Midden-Oosten.

Raymond Kreder was de beste Nederlander op plaats tien.

Bekijk hieronder de slotkilometers en de uitslag.

Uitslag rit 2

01. Marcel Kittel (Dui), 122 km in 2u55’30″
02. Peter Sagan (Svk) – zelfde tijd
03. Taylor Phinney (VS)
04. Juan Jose Lobato (Spa)
05. Giacomo Nizzolo (Ita)
29. Klaas Lodewyck
30. Mark Cavendish (GBr)

Stand na rit 2

01. Taylor Phinney (VS), 132 km in 3u02’32″
02. Stephen Cummings (GBr) op 15″
03. Lasse Norman Hansen (Den) – 17″
04. Tony Martin (Dui) – 23″
05. Fabian Cancellara (Zwi) – 26″
06. Peter Sagan (Svk) – 30″
16. Yannick Eijssen – 44″

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>