Veldrijden nieuwe olympische sport?

De Internationale wielrenunie (UCI) hoopt dat het veldrijden over vier jaar een onderdeel wordt op de Olympische Winterspelen. Cookson is van mening dat cyclocross een prima aanvulling zou zijn voor de Winterspelen. Wegwielrennen is al sinds 1896 een Olympisch onderdeel. De vrouwen konden voor het eerst strijden om de Olympische titel in 1984.

Cookson denkt dat de cyclocross een grote kans maakt omdat de organisatie van de Olympische Spelen pleit voor vernieuwing van het programma. Daarvoor moet er wel eventjes een verandering komen in de regelgeving van het IOC. In de reglementen van de Olympische Winterspelen staat dat alleen sporten die op sneeuw of ijs worden uitgeoefend als wintersporten worden gezien.

Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:Zwift levert renner profcontract op
Lees ook:ALO Drinks: Heerlijk voor na het wielrennen
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>