Boonen wint, Terpstra blijft leider! (+uitslagen & video)

Omega Pharma-Quick Step heeft opnieuw succes geboekt in Qatar. Gisteren won Niki Terpstra de openingsrit, vandaag was Tom Boonen de beste in de sprint van de eerste waaier. De Nederlander werd zevende en behield de gouden leiderstrui.

Gedurende de rit werd het peloton wederom verdeeld in waaiers. De ploeg van Terpstra en Boonen was met acht man uitstekend vertegenwoordigd in de 23-koppige kopgroep. Robert Wagner en Lars Boom van de Belkin-formatie wisten dat ze niet konden winnen als de etappe zou eindigen in een sprint. Ze besloten daarom om drie kilometer voor het einde te demarreren. Lars Boom werd in de laatste kilometer bijgehaald door de Belgische formatie van Boonen. Boonen werd uitstekend geloodst en boekte zijn 21ste ritzege in Qatar.

Niki Terpstra behield de leidende positie in het klassement. In de eerste tussensprint wist de Nederlander twee bonificatieseconden te pakken. Ook in de derde tussensprint pakte hij één seconde. Daarmee werd de achterstand van de nummer twee, Jurgen Roelandts, vijf seconden.

 

 

Tom Boonen wint in Qatar

Uitslagen:

 

Video:

Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:Zwift levert renner profcontract op
Lees ook:SKS Germany RideAir: Niet meer pompen onderweg
Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>