Niki Terpstra winnaar Ronde van Qatar! (+uitslagen & video)

Niki Terpstra is winnaar geworden van de Ronde van Qatar. De slotetappe ging naar Arnaud Démare. De Fransman was in de massasprint veruit de sterkste en liet Daniele Benanati en Bernhard Eisel ver achter zich. Niki Terpstra zat keurig in het peloton en zorgde ervoor dat zijn gouden leiderstrui niet meer in gevaar kwam.

Vijf renners demarreerden vroeg in de etappe, waaronder Lieuwe Westra. De Nederlandse renner van Astana had gezelschap van Marcus Burghardt, Alessandro Bazzana, Jesse Sergent  en Rafaâ Chtioui. De vluchters hadden zicht op de overwinning want met zeven kilometer te gaan, had de kopgroep nog 30 seconden voorsprong op het peloton.

Team Belkin zorgde ervoor dat de vluchters twee kilometer voor de finish werden gegrepen. Daar kon Alessandro Bazzana niet mee leven. De Italiaan demarreerde opnieuw maar zijn vluchtpoging was tevergeefs. De sprinters konden zonder zorgen gaan strijden om de eindoverwinning. Arnaud Démare bleek over de meeste kracht te beschikken.

Op de tien plaatselijke rondes werd de leidende positie van Niki Terpstra niet meer bedreigd. Na eerder al een etappe gewonnen te hebben in deze ronde, heeft de Nederlander van Omega Pharma-Quick Step vandaag het eindklassement op zijn naam geschreven. Hij is daarmee de opvolger van zijn ploegmaat Mark Cavendish.

 

 

 

Uitslagen slotetappe:

Algemeen klassement:

Laatste kilometers slotetappe:

Niki Terpstra op het podium:

Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig
Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:De Airworx Plus 10.0: Robuust en luxueus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>