Voorbeschouwing en favorieten Ruta del Sol

Wielrennen.blog.nl blikt vooruit op de Rute del Sol van 2014. De rittenkoers in Portugal start de negentiende en eindigt op 23 februari. Bauke Mollema en Laurens ten Dam zullen te zien zijn in de groene Belkin-kleuren. Tom Dumoulin zal als kopman voor Giant-Shimano fungeren. Gevaarlijke Belgische renners zijn Jelle Vanendert en Maxime Mofort.

De meerdaagse wedstrijd start met een individuele tijdrit van 7.3 kilometer.

In etappe twee is het gelijk klimmen geblazen. De renners zullen zes colletjes over moeten om de finish te bereiken. De finish ligt op een slotklim van 2.4 kilometer en lijkt op het lijf geschreven voor renners zoals Valverde of Scarponi.

Vooral etappe drie lijkt een spectaculaire etappe te gaan worden met de beklimming van Sierra de Cabra. De berg is vijftien kilometer lang met een gemiddeld percentage van 6%. Hier kan de beslissing voor de eindzege in het eindklassement wel eens gaan vallen.

Na drie etappes mogen de sprinters gaan strijden om de overwinning. Etappe vier kent alleen een heuvelachtige middenfase. Die zullen de sprinters toch wel moeten kunnen overbruggen.

De slotetappe lijkt er eentje te zijn voor de aanvallers maar ook ambitieuze klassementsrenners kunnen hun ei wel kwijt. In de laatste dertig kilometer zijn er nog flink wat heuvels te overwinnen, en dit kan een spetterend slotakkoord opleveren.

De wedstrijd in beeld op de officiële site

 

Deelnemerslijst 

 

Favorieten volgens wielrennen.blog.nl

***** Alejandro Valverde
**** Richie Porte,  Bauke Mollema, Michele Scarponi
** David Arroyo, Sergio Pardilla, Bradley Wiggins, Jacob Fuglsang
* Luis Leon Sanchez, Haimar Zubeldia, Daniel Navarro

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>