Tom Dumoulin tweede in proloog Ruta del Sol (+uitslagen & video)

Alejandro Valverde heeft de proloog in de Ruta del Sol gewonnen. Tom Dumoulin legde het zeven kilometer lange parcours zeven seconden langzamer af dan de Spanjaard en scoorde daarmee een tweede plek. Het feest van Movistar werd compleet gemaakt door Ion Izaguirre. Hij eindigde op een derde plek.

Izaguirre zette vroeg op de dag een steengoede tijd neer. De tijdrijders van team Sky, Kiriyenka, Thomas, Wiggins en Porte, beten zich stuk op de tijd van de Spanjaard. Tom Dumoulin was de enige die kon tippen aan de tijd van Izaguirre. Het leek erop dat de Nederlander voor succes ging zorgen. Alejandro Valverde maakte echter aan de zegedroom van Dumoulin abrupt een einde door zeven seconden onder zijn tijd te duiken.

Met zijn overwinning pakte Valverde automatisch de leiderstrui.

Uitslagen:

1.   Alejandro Valverde (Movistar Team) in 8m21s
2.   Tom Dumoulin (Giant-Shimano) op 7s
3.  Ion Izagirre (Movistar Team) op 9s
4.  Vasil Kiryienka (Team Sky) op 13s
5.  Geraint Thomas (Team Sky) op 14s
6.  Bradley Wiggins (Team Sky) z.t.
7.  Javi Moreno (Movistar Team) op 15s
8.  Richie Porte (Team Sky) z.t.
9.  Simon Geschke (Giant-Shimano) op 16s
10. Haimar Zubeldia (Trek Factory) op 17s

Video:

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>