Valverde behaalt drie uit drie in Ruta del Sol (+uitslagen & video)

Alejandro Valverde is veruit de beste renner in de Ruta del Sol dit jaar. De proloog en de eerste etappe pakte de sterke Spanjaard al, vandaag was de renner van Movistar de sterkste in de koninginnenrit.

Alejandro Valverde

Luis León Sanchez bleek over goede vorm te beschikken en pakte een knappe tweede plek. Daniel Navarro moest zijn meerdere erkennen in de twee Spanjaarden en tekende voor de laagste trede op het podium. De Belg Thomas Degand behaalde een knappe zesde plek. Nederlander Bauke Mollema eindigde in de top 10. Vanzelfsprekend behoudt Valverde zijn leiderstrui.

Vroeg in de wedstrijd besloten zeven renners in de aanval te gaan. Halverwege de slotklim was het echter gedaan met de voorsprong van de vluchters. Team Sky nam het heft in handen en alleen de echte berggeiten konden meekomen in het geweld. Geraint Thomas zette Richie Porte af voor de laatste vijfhonderd meter. De favorieten bleven echter in het wiel van de Australiër waarna Valverde de knuppel in het hoenderhok gooide. In de sprint bergop pakte de Spaanse klimmer met speels gemak de zege.

De rit van Laurens ten Dam op Strava

Uitslagen:

Video:

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>