Overleden wielrenner viert verjaardag

Volgens het Algemeen Dagblad heeft vandaag Philippe Gaumont zijn verjaardag gevierd. Onmogelijk want Gaumont is in 2013 overleden.

Floris Prenger merkte de fout op en plaatste de foto hiernaast op Twitter.

“Beste mensen bij @AlgemeenDag Ik denk niet dat Gaumont vandaag zijn verjaardag viert. #overleden #ad”, Tweette Sprenger.

Philippe Gaumont was een Frans wielrenner die zowel uitblonk in de sprint als in het tijdrijden. In 1997 won Gaumont Gent-Wevelgem, Hij nam driemaal deel aan de Ronde van Frankrijk, won een bronzen medaille op de Olympische Spelen en werd driemaal Frans kampioen op de baan. Zoals zoveel renners werd Gaumont meerdere keren betrapt op het gebruik van doping.

Op 23 april 2013 werd Gaumont getroffen door een zware hartaanval en raakte vervolgens in coma. Op 13 mei werd bekend dat hij hersendood was. Gaumont overleed vier dagen later op 40-jarige leeftijd in een ziekenhuis te Arras.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>