De Nederlander Moreno Hofland wint slotrit Ruta del Sol! (+uitslagen & video)

Moreno Hofland heeft de slotrit in de Ruta del Sol gewonnen. De 22-jarige sprinter van Belkin wist naar de zege te sprinten door Nikias Arndt (Giant-Shimano) en Kenneth Vanbilsen (Topsport Vlaanderen-Baloise) te verslaan. Alejandro Valverde is voor de derde keer eindwinnaar van de Ruta del Sol. Bauke Mollema eindigde als zesde in het algemeen klassement.

Acht renners wisten uit het peloton te vertrekken, waaronder twee Nederlanders:  Tom Dumoulin (Giant-Shimano) en Laurens ten Dam (Belkin). Zij kregen gezelschap van  Gerdemann (MTN Qhubeka), Txurruka (Caja Rural-RGA), Wellens (Lotto-Belisol), Fuglsang (Astana), Megías (Novo Nordisk) en Arredondo (Trek). Hun voorsprong werd niet groter dan drie minuten.

Fuglsang probeerde op 36 kilometer te demarreren uit het groepje vluchters. Megías probeerde het vier kilometer later, maar beide renners werden teruggepakt door een sterke Tom Dumoulin. Na het bijhalen van Megías trok Dumoulin zelf in de aanval. De overige renners uit de kopgroep moesten de sterke Nederlander laten gaan. Al snel reed Dumoulin een halve minuut weg. In het peloton nam Movistar, met Valverde in de leiderstrui, de leiding. De voorsprong van Dumoulin groeide op het peloton, terwijl in de achtervolgende groep geen samenwerking ontstond.

Op twintig kilometer voor de finish nam Belkin de leiding in het peloton waardoor de voorsprong van Dumoulin afnam. Met nog vijftien kilometer voor het einde daalde de voorsprong van de Nederlander onder de minuut. Dumoulin zag de bui al hangen en op vijf kilometer van de streep was het einde verhaal voor de Nederlander. Het peloton kon zich op gaan maken voor een massaspurt. Topsport Vlaanderen-Baloise leidde Vanbilsen naar de streep, maar in de laatste meters wist Moreno Hofland voorbij te komen. Het is de eerste overwinning in het profpeloton in Europa voor de Belkin-renner.

Uitslag etappe:

Uitslag algemeen klassement:

Video:

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “De Nederlander Moreno Hofland wint slotrit Ruta del Sol! (+uitslagen & video)

  1. Piet de Klaas

    Wat een ongelooflijke overwinning!

      /   Reply  / 
  2. Liesette

    Geweldig sterke jongen, die Hofland. Talent heeft die gozer! Ik durf te wedden dat ie met de toppers mee kan sprinten over enkele jaren. Geweldige site trouwens, supersnel en actueel wielernieuws. Veel en veel beter dan wielerflits of andere sites!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>