Voorbeschouwing: Le Tour de Langkawi 2014

Van donderdag 27 februari tot en met zaterdag 8 maart heeft de Ronde van Langkawi plaats. Met Astana, Belkin, Europcar , Katusha, Tinkoff-Saxo en Orica-GreenEdge komen zes WorldTour-ploegen aan de start. Geen enkel Belgisch team rijdt in Maleisië.

Het geheel wordt op gang geschoten in Langkawi. Het klassement zal een eerste keer overhoop gehaald worden tijdens de vierde rit wanneer de aankomst ligt op Genting Highlands. De langste etappe volgt op de zevende dag met de trip over 230,1 kilometer tussen Kota Tingii en Pekan. De Ronde van Langkawi wordt afgesloten in Kuala Terengganu.

Vorig jaar ging de eindzege er naar de Colombiaan Julian David Arredondo.

 

Team Belkin vertrekt met de Nederlanders Theo Bos, Rick Flens, Dennis van Winden en Steven Kruijswijk naar Maleisië. Met Bos heeft de Nederlandse formatie een renner in huis die voor de dagsuccessen kan gaan. Kruijswijk is de grote favoriet voor de eindoverwinning. Het team wordt gecompleteerd door de Australiërs Jack Bobridge en Graeme Brown.

Team Belkin is niet het enige team dat Nederlanders laat afreizen naar Maleisië. We zullen Pieter Weening mogen aanschouwen in de kleuren van Orica-GreenEDGE en Kenny van Hummel is ook van de partij uit naam van zijn ploeg Androni Giocattoli. Tot slot doen Thomas Rabou en Lex Nederlof mee. De laatste is 47 jaar oud!

Er zullen geen Belgische renners meedoen aan de negentiende editie van de Ronde van Langkawi.

 

Rittenschema:

Etappe 1 – 27/02: Langkawi – Langkawi (101.1km)
Etappe 2 – 28/08: Sungai Petani – Taiping (132.5km)
Etappe 3 – 01/03: Kampar – Kuala Lumpur (166.5km)
Etappe 4 – 02/03: Subang – Genting Highlands (110.9km)
Etappe 5 – 03/03: Karak – Rembau (139.3km)
Etappe 6 – 04/03: Melaka – Pontian Kechil (199.1km)
Etappe 7 – 05/03: Kota Tinggi – Pekan (230.1km)
Etappe 8 – 06/03: Kuantan – Marang (202.6km)
Etappe 9 – 07/03: Bandar Permaisuri – Kuala Terengganu (109.7km)
Etappe 10 – 08/03: Tasik Kenyir – Kuala Terenganu Loop (114.7km)

Favorieten:

***** Kruijswijk

*** Weening, Berhane

**  Dyachenko, Duque, Lancaster

* Porsev, Ignatenko, Hansen, Martinez, Chalapud

 

Race Route 2014

Deelnemers

Livestream

Overige informatie

Alle informatie in een video:

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>