Column Sjors Beukeboom: Het donkere peloton

Door: Sjors Beukeboom

Veel ploegen hebben hun kleding een beetje veranderd voor aankomend seizoen. Vroeger was het hartstikke makkelijk om vanuit helikopterbeelden je favoriete ploeg te spotten. Dat zal dit jaar een stuk moeilijker worden.

U zult het wel merken, 1 maart, als u gaat kijken naar de eerste klassieker van het jaar. Het peloton is een donkere massa geworden. Alles lijkt wel zwarter te zijn dan vorig jaar en dat klopt ook wel als we de veranderingen in kleding bekijken van verschillende ploegen. Alles is donker, opvallen doet men niet meer in het peloton.

Lampre besloot hun roze kleuren te verminderen. In plaats daarvoor koos het Italiaanse team voor overheersen donkerblauwe tinten. Orica-GreenEDGE heeft dit jaar ook een donkerder kleur blauw dan de voorgaande jaren. Giant-Shimano blijft niet achter. De spierwitte tenues zijn ingeruild voor een variant met overheersend zwarte kleuren. Trek Factory Racing is ook op de zwarte toer even als OmegaPharma-QuickStep. Is alles in het peloton zwart geworden?

Nee, alleen AG2R, Lotto Belisol en Tinkhof-Saxobank onttrekken zich aan de grote zwarte massa. AG2R kiest dit jaar voor een nog bruinere variant van hun oorspronkelijke kit. Lotto Belisol gooit het over een hele andere boeg. In felrode tenues rijden de renners van het Belgische team voortaan. Tinkhoff-Saxo is misschien wel het opvallendste team, voortaan te makkelijk te herkennen aan hun felgele kleding.

Kortom, als uw favoriete renners rijden bij een van de laatst genoemde teams, dan heeft u geluk. U zal, in tegenstelling tot velen van de wielerliefhebbers, uw renners makkelijk kunnen herkennen.

 

Lees ook:SKS Germany RideAir: Niet meer pompen onderweg
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig
Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model
Lees ook:Zwift levert renner profcontract op
Lees ook:De Airworx Plus 10.0: Robuust en luxueus

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Column Sjors Beukeboom: Het donkere peloton

  1. Tknockr

    En Belkin dan?

      /   Reply  / 
  2. Alysia

    Wat een aparte ontwikkeling! De felle kleurtjes waren juist handig om iedereen te herkennen. Zelf fiets ik ook altijd in felle kleuren, dit geeft me een veiliger gevoel. Overigens overheersen gekleurde outfits in de meeste shops. Ik haal de mijne altijd bij SA wear, dit bevalt goed!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>