Büchli herhaalt prestatie Minsk in Cali (+video)

Matthijs Büchli heeft bij de WK baanwielrennen net als vorig jaar brons veroverd op het onderdeel keirin. Hij eindigde in het Colombiaanse Cali in de finale als derde achter wereldkampioen François Pervis uit Frankrijk en thuisfavoriet Fabian Hernando Puerta Zapata.

Büchli profiteerde in de eindstrijd optimaal van een valpartij van de Duitse oud-wereldkampioen Maximilian Levy, waardoor ook titelverdediger Jason Kenny uit Groot-Brittannië kansloos werd. Terwijl de Nederlander wegzakte in het veld van zes, raakten beide topfavorieten met elkaar in de clinch. Levy ging onderuit, Kenny raakte te ver achterop doordat hij naar buiten werd gedrongen.

Video finale:

 

Lees ook:Nooit meer lang zoeken, altijd de beste prijs!
Lees ook:Gran Fondo Dead Sea: Koersen in een land met een imagoprobleem
Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model
Lees ook:Waarom dit de meest verschrikkelijke Tour de France sinds tijdperk Armstrong was
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>