Geen podiumplekken tijdens WK baanwielrennen voor Veldt en Ligtlee

Tim Veldt en Elis Ligtlee zijn er niet in geslaagd om op het podium te komen tijdens het WK baanwielrennen in Cali.

Tim Veldt kon weinig uitrichten op het onderdeel scratch. De Nederlander moest genoegen nemen met de negende plaats, een ronde achter een internationaal trio dat de medailles verdeelde. De Rus Ivan Kovalev veroverde het goud, voor de Ierse titelverdediger Martyn Irvine en Cheung King-lok uit Hongkong.

Bij de vrouwen eindigde Elis Ligtlee bij het 500 meter tijdrijden op de vijfde plaats met een tijd van 33,909. De 19-jarige Nederlands kampioene kwam een fractie tekort voor de bronzen medaille, die naar de Russin Anastasia Voinova (33,789) ging. De andere Nederlandse deelneemster, Shanne Braspennincx, werd dertiende. Het goud was voor de Duitse Miriam Welte (33,451), die donderdag met Duitsland ook al wereldkampioene werd op de teamsprint.

 

Video Scratch:

Video gouden 500 meter tijdrit:

 

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>