Voorbeschouwing Ronde van Groningen

Zaterdag begint niet alleen het Belgische wielerseizoen, ook de Ronde van Groningen staat op het programma. Wielrennen.blog.nl geeft u beschikking over alle informatie die u nodig heeft voor deze plaatselijke koers.

De Ronde van Groningen is dit jaar de opening van de KNWU clubcompetitie en de opening van het Nederlandse wielerseizoen. De start is om 12.00 uur in Usquert en na 174 km door de provincie Groningen is even na 16.00 uur de finish in de straten van Usquert.

Vorig jaar schreef Marco Hoekstra, renner van de NWVG – Bike4Air formatie de prestigieuze koers op zijn naam. Dit jaar is de Groningse ploeg weer de torenhoge favoriet voor de overwinning is Usquert.

Uitslagen van vorig jaar

Video van vorig jaar:

 

 

Plattegrond start/finish

Route:

Voor groter beeld klik hier

De route van de Ronde van Groningen 2014

 

Tijdschema

 

Dit jaar is er een bijzonder sterk deelnemersveld in de Ronde van Groningen. (Bron: website NVWG)

Favorieten volgens wielrennen.blog.nl:

De NWVG-Bike4Air, organisator van deze koers, heeft met Gijs Strating, Jos Harms, Peter Merx en Coen Rijpma maar liefst 4 grote kanshebbers voor de overwinning. Vorig jaar schreef Strating de Ronde van Eelde op zijn naam en werd tweede in de Ronde van Groningen, achter zijn ploegmaat Marco Hoekstra (foto).

West Frisia heeft met Harry Sweering, rijdend met rugnummer 1, een grote kandidaat voor de zege. Dit seizoen werd hij al derde in het kampioenschap van Waterland.

Topsprinter Paul de Haan is kopman bij de Stormvogels. Als de Ronde van Groningen op een sprint aankomt, is deze man bijna onklopbaar!

Oud prof Wouter Mol fietst nu voor zijn plezier HRTC Hoorn. Mol moeten we zeker in de gaten houden. Mol behaalde al een tweede plek in Meulebeke dit seizoen.

Leander Schreurs is ook weer van de partij samen Wim Botman, rijdend voor WV Noord-Holland.

WV de Kannibaal uit Peize heeft met Bram Verweij een goede man voor de top10, maar ook  Arjan Elferink is een kandidaat voor een podiumplek. Niet te vergeten Wieger van der Meer, een sterke kerel die gemotiveerd zijn om te presteren. Bas Seldenrijk is morgen jarig en zal maar met één cadeautje tevreden zijn…..

Kanjers voor kanjers beschikt over Nick Kweldam. Deze sterke renner presteerde vorig jaar uitstekend en is niet te onderschatten voor deze koers vroeg in het seizoen.

Lees ook:Zwift levert renner profcontract op
Lees ook:De Airworx Plus 10.0: Robuust en luxueus
Lees ook:SKS Germany RideAir: Niet meer pompen onderweg
Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?
Lees ook:ALO Drinks: Heerlijk voor na het wielrennen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Voorbeschouwing Ronde van Groningen

  1. Hans

    Ik mis de mannen van Belkin-DJR bij de favorieten. Zonder twijfel in blok het sterkste team!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>