Column Wouter Hendriksen

De toetjes van Tommeke

Blog.nl logo

De Belgen zijn net bedaard van het WK veldrijden maar helemaal rustig kunnen ze niet worden. Vandaag wordt ‘Dé Omloop’ verreden. Wat in het Vlaams synoniem is aan: Tommeke.

In de maanden maart en april draait het in heel België maar om 1 ding. Dat is winnen in de klassiekers. Wie ze het liefst zien winnen hoeven ze niet lang over na te denken. Tommeke.

De publiekslieveling wist al 3 maal de thuisronde te winnen, en vier maal Paris-Roubaix. Maar de wedstrijd die hij nog nooit won is, de Omloop. Daar gaat hij vandaag dus proberen verandering in te brengen.

Dat Tommeke zijn seizoen al goed is begonnen met 2 overwinningen zegt niets over de kans op een eventuele overwinning in de Omloop. Het feit dat hij zijn toetjes laat staan wel.

Terwijl de staf en zijn ploeggenoten zich ten goeden deden aan een dessertbuffet zat Boonen met maar 1 ding in zijn hoofd. De klassiekers. Hoe ging hij moest hij die ijzersterke concurrentie toch voorblijven.

Toetjes. De toetjes maken dit jaar het verschil. Doping doen we niet meer aan, maar toetjes. Het zit ‘m in de toetjes. De enige manier waarop Boonen er voor kan zorgen dat hij niet voorbij wordt gereden door de concurrentie of ,misschien nog wel aannemelijker, zijn eigen knechten, is door geen toetjes te eten.

Dus voor iedereen die de Ambitie heeft om ooit de Omloop te winnen, laat je toetje in het vervolg staan.

 

Wouter

Lees ook:Top 10 tips om bordjessprints te winnen
Lees ook:Voorbeschouwing Olympische wegwedstrijd mannen en vrouwen
Lees ook:Vooruitblik op de Olympische Spelen
Lees ook:Video: Duitser heeft lak aan ‘regels’ Na-Tourcriterium
Lees ook:Favorieten WK wielrennen 2016 in Qatar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>