Parijs-Nice loopt leeg, Tirreno-Adriatico stroomt over

In Parijs-Nice 2014 ontbreekt het aan een tijdrit en de hoogtemeters. Reden voor veel renners om massaal naar de Italiaanse kust af te reizen voor Tirreno-Adriatico. De beide WorldTour koersen vallen in dezelfde week en de echte klimspecialisten melden zich af voor de koers in Frankrijk.

Richie Porte doet bijvoorbeeld niet mee in Frankrijk. Chris Froome heeft last van een ontsteking in zijn rug en uit voorzorg laat Team Sky hem niet starten in de Tirreno.Dat Porte zijn rol overneemt in de Italiaanse WorldTour-koers, is de zoveelste teleurstelling voor de organisatie van Parijs-Nice, waaraan nauwelijks wereldtoppers deelnemen.

Naast Costa staan van de betere ronderenners zondag in Parijs alleen Carlos Betancur en Tejay van Garderen aan het vertrek.  Ook Vicenzo Nibali zal starten in de Franse WorldTour koers. Echt gemotiveerd is de Italiaan niet: “Ik wil liever in Italië starten maar de teambaas heeft anders besloten”. Veel meer klimgeiten zullen we niet zien in Parijs-Nice dit jaar. Zij starten allemaal in De Laars van Italië.

En datzelfde geldt voor Bauke Mollema en Robert Gesink. “We willen met twee man in de top tien van de Tirreno eindigen”, luidt de doelstelling van Belkin voor de Italiaanse koers. De Nederlandse ploeg stuurt vooral jonge talenten naar Parijs-Nice. “Voor Moreno Hofland en Wilco Kelderman is het een heel leerzame koers. Zij krijgen van ons niet de druk, maar de kans om zich te onderscheiden”, legt ploegleider Merijn Zeeman uit.

In totaal zijn er veertien Nederlanders te bewonderen in Frankrijk deze week. Lieuwe Westra, de nummer twee van de rittenkoers in 2012, zal dit jaar niet voor eigen succes mogen rijden. Hij zal zijn diensten moeten aanbieden aan Vicenzo Nibali. Voor Garmin komt Tom-Jelte Slagter uit.

Wielrennen.blog.nl komt binnenkort met een voorbeschouwing van beide koersen.

Bekijk hier de deelnemerslijst

Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?
Lees ook:Zwift levert renner profcontract op
Lees ook:ALO Drinks: Heerlijk voor na het wielrennen
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>