Voorbeschouwing Tirreno-Adriatico 2014 en alles wat u moet weten!

Op 12 maart zal de derde WorldTour rittenkoers van dit seizoen van start gaan in Donoratico. Er staan ontzettend veel grote namen op de deelnemerslijst. Vorig jaar bleek Vicenzo Nibali de sterkste te zijn. Wie wordt volgens u de winnaar van deze editie? Wielrennen.blog.nl blikt alvast vooruit.

 

Parcours:

12-03-Etappe 1: Donoratico-San Vincenzo TTT (16.9 km):

Traditioneel wordt Tirreno-Adriatico in gang geschoten met een ploegentijdrit. Renners met het algemeen klassement als doel zullen direct vol aan de bak moeten om hun kansen op eindwinst realistisch te houden.

Map

13-03-Etappe 2: San Vincenzo-Cascina (173 km):

Dag twee is weggelegd voor sprinters. De top van de laatste beklimming ligt op tachtig kilometer van de streep. Dat moeten vrijwel alle sprinters kunnen overleven.

Map

14-03-Etappe 3: Cacina-Arezzo (206 km):

Etappe drie kent een interessante finale. Het parcours is relatief vlak maar de finish loopt best wel stijl omhoog. Puncheurs en sprinters kunnen voor het dagsucces in aanmerking komen.

Map

15-03-Etappe 4: Indicatore-Cittareale (237 km):

Etappe vier kent de eerste echte aankomst bergop. Voorafgaand moeten de renners nog twee klimmetjes overbruggen. De slotklim is achttien kilometer lang en het gemiddelde stijgingspercentage bedraagt 4.6%. Hier zullen echte verschillen gemaakt gaan worden.

Map

16-03-Etappe 5: Amatrice-Guardiagrele (190 km):

Opnieuw kansen voor klimmers in de vijfde etappe van Tirreno-Adriatico 2014 en eveneens de koninginnenrit van deze editie. Eerst zullen de renners de Passo Lanciano moeten overbruggen. Deze klim is 11.2 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 8.2%. Dat is al pittig maar voor de kijker en wielerliefhebber thuis heeft de organisatie ook nog de Muro di Guardiagrele toegevoegd aan het parcours. Dat is klimmen geblazen: 800 meter lang, 26% gemiddeld. Als de top beklommen is zijn de renners er nog niet. Er zijn nog 800 meters bergop te bedwingen voordat de finish wordt bereikt.

Map

17-03-Etappe 6: Bucchiano-Porto Sant’Elpidio (187 km):

De voorlaatste etappe is er weer eentje voor de sprinters. De etappe is nagenoeg vlak en de sprintersploegen zullen zeer waarschijnlijk de koers controleren.

Map

18-03-Etappe 7: San Benedetto del Tronto-San Benedetto del Tronto ITT (9.2 km):

De laatste kans om je eindklassering te redden als klassementsrenner. Tirreno-Adriatico sluit traditioneel af met een slottijdrit.

Map

Voorgaande winnaars:

2013 | NIBALI Vincenzo
2012 | NIBALI Vincenzo
2011 | EVANS Cadel
2010 | GARZELLI Stefano
2009 | SCARPONI Michele
2008 | CANCELLARA Fabian
2007 | KLöDEN Andréas
2006 | DEKKER Thomas
2005 | FREIRE Oscar
2004 | BETTINI Paolo

 

Deelnemers

 

Favorieten voor de eindoverwinning volgens Wielrennen.blog.nl
**** Michal Kwiatkowski
*** , Richie Porte, Bauke Mollema
** Nairo Quintana, Rigoberto Uran,  Alberto Contador
* Cadel Evans, Domenico Pozzovivo, Chris Horner, Robert Gesink, Michele Scarponi, Daniel Martin

 

TV & livestreams:

De koers wordt traditiegetrouw uitgezonden door zowel Sporza als Eurosport. De eerste dagen zullen de twee omroepen de Italiaanse koers combineren met de laatste ritten van Parijs-Nice. Via het internet is de koers goed te volgen via:

Sporza

Sport-Livezz

Sport-Livez

Overige streams

 

Overige informatie:

Officiële site

Facebook

Twitter

Overige informatie

 

 

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>