Tom-Jelte Slagter de beste in vierde etappe Parijs-Nice, Wilco Kelderman derde

Tom-Jelte Slagter heeft de vierde etappe in Parijs-Nice gewonnen. De Nederlander van Garmin-Sharp opende de finale op de slotklim met een demarrage en kreeg in de afdaling gezelschap van Geraint Thomas (Team Sky). In de achtergrond reed Wilco Kelderman weg uit een groep favorieten maar de renner van Belkin kon niet bij de twee koplopers aansluiten. Slagter en de Brit wisten hun voorsprong te behouden tot de streep. De Nederlander was vervolgens de beste in de sprint. Geraint Thomas is de nieuwe leider in het klassement.

In de laatste zeventig kilometer werd de etappe interessant. De renners moesten drie klimmetjes van de derde categorie overbruggen. Daarna stond de slotklim van de tweede categorie te wachten. Team Sky nam het initiatief op de laatste klim. Hierdoor werden de vluchters van de dag ingerekend. Tom-Jelte Slagter was de eerste die met een serieuze aanval weg probeerde te rijden uit het peloton.

In de afdaling kwam Geraint Thomas aansluiten bij de weggereden Nederlander. Wilco Kelderman kon de Brit niet volgen. Nibali en Stybar probeerden, zonder succes,  nog weg te rijden uit het achtervolgende peloton. Kelderman probeerde op het vlakke bij het leidende duo te komen maar Thomas hield het tempo hoog. In de laatste meters sprintte Slagter weg uit zijn wiel en pakte daarmee de overwinning. Kelderman pakte, vlak voor het aanstormende peloton, de derde plek.

Uitslagen:

Video:

)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>