Dubbelslag Betancur in zesde etappe Parijs-Nice 2014, Nederlanders verliezen tijd

Carlos Betancur heeft de zesde etappe van Parijs-Nice op zijn naam geschreven. De renner van AG2R La Mondiale was na een 221,5 kilometer lange etappe tussen Saint-Saturnin-lès-Avignon en Fayence de sterkste op de slotklim. Hij bleef wereldkampioen Costa en de Tsjech Stybar voor. Betancur neemt dankzij zijn tweede zege op rij de leiderstrui over van Geraint Thomas.

Bij de eerste passage van de zeer steile aankomst in Fayence op ongeveer 25 kilometer van het einde werden de oorspronkelijke vluchters stuk voor stuk ingerekend. Chavanel was de renner die de vroege vlucht het langste volhield maar ook hij werd gegrepen. Astana nam na de inrekening het initiatief. Dat zorgde voor een spervuur aan demarrages. Geen enkele vluchtpoging bleek uiteindelijk te slagen.

Rui Costa was de eerste met een serieuze poging voor het dagsucces. Betancur wist de demarrage van de Portugees te parreren. Daarna wist de Colombiaan opnieuw, net zoals in de etappe van gisteren, over de beste sprintbenen te beschikken. De Nederlanders Wilco Kelderman en Tom-Jelte Slagter hadden allebei in de slotkilometers te kampen met materiaalpech. Beide liepen hierdoor ongelukkig tijdsverlies op.

Uitslagen:

Video:

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>