Voorlaatste etappe Parijs-Nice 2014 prooi voor Tom-Jelte Slagter (+beeld)

Tom Jelte Slagter heeft zijn tweede ritzege in Parijs-Nice 2014 geboekt. Hij was de sterkte in de voorlaatste rit in de sprint bergop. Wereldkampioen Rui Costa greep naast de overwinning en moest genoegen nemen met een tweede plek. Het podium werd compleet gemaakt door Carlos Betancur. 

Slagter reed attent, reageerde op elke aanval en bleek uiteindelijk de sterkste. Met zijn overwinning neemt de Nederlander revanche op zijn materiaalpech van gisteren.

Op vijf kilometer van het einde kwam de nummer twee in het algemeen klassement, Geraint Thomas, ten val. Hierdoor kan de Britse kopman van Team Sky een goede eindklassering vergeten. Jakob Fuglsang ging met nog iets minder dan vier kilometer van het einde ten aanval, maar zag al snel het zinloze van zijn actie in. De Nederlander Wilco Kelderman was de eerste renner die voor de dagzege probeerde te gaan. Met nog enkele honderden meters probeerde hij de andere favorieten te verassen. Uiteindelijk bleek de renner van Belkin Pro Cycling de sprint ideaal voor zijn landgenoot, rijdend voor Garmin-Sharp, aangetrokken te hebben.

 

Uitslagen:

Video:

 

Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model
Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:Zwift levert renner profcontract op
Lees ook:SKS Germany RideAir: Niet meer pompen onderweg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>