Arthur Vichot en Betancur juichen op slotdag Parijs-Nice

De slotetappe van Parijs-Nice is gewonnen door Arthur Vichot. De Fransman van FDJ.fr klopte in een sprint van een uitgedunde groep Jose Joaquim Rojas en Cyril Gautier. Kelderman werd vijfde, Slagter zevende. De Colombiaan Carlos Betancur wist in zijn leiderstrui te behouden, en is eindwinnaar van Parijs-Nice 2014.

Eventjes leek het erop dat Simon Spilak en Fränk Schleck voor de dagzege gingen strijden. Spilak was echter een gevaar voor het klassement. Bij het ingaan van de slotkilometer was de hergroepering een feit. Schleck kon daar niet mee leven en besloot nogmaals in de aanval te gaan.

Helaas voor de Luxemburger werd hij enkele honderden meters voor de finish bijgehaald. Arthur Vichot was vervolgens de beste in de sprint. In de achtergrond kwamen Gallopin en Rui Costa nog ten val. Zij hielden daar niks aan over.

Uitslag etappe:

Uitslag algemeen klassement:

Video:

Lees ook:Zwift levert renner profcontract op
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig
Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:De Airworx Plus 10.0: Robuust en luxueus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>