Sergio Henao aan de doping?

Sergio Henao zal voorlopig geen wedstrijden rijden. Experts bij zijn werkgever, Team Sky, hebben vragen gesteld bij de out-of-competition controles op hoogte. Er zijn afwijkende waardes geconstateerd en de ploeg wil deze waardes eerst beter begrijpen.

“We willen het juiste doen en eerlijk zijn. Daarnaast is er nog niet genoeg wetenschappelijk onderzoek gedaan. Het is belangrijk om nog niet te vroeg conclusies te trekken,” aldus ploegmanager David Brailsford.

Het zou namelijk kunnen zijn dat de afwijkende waardes kunnen ontstaan doordat de Colombiaan traint in de bergen op grote hoogtes in zijn thuisland. Sky heeft alle data beschikbaar gesteld voor onafhankelijke experts. Ook de Colombiaan zelf werkt mee aan het onderzoek. Daar heeft hij nu ook alle tijd voor want Henao zal waarschijnlijk minimaal acht weken niet koersen.

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>