Mezgec opnieuw de beste sprinter in Catalonië (+video)

Luka Mezgec (Giant-Shimano) heeft na zijn dagzege gisteren, ook de tweede etappe van de Ronde van Catalonië op zijn naam geschreven. De Sloveense sprinter was in de regen rapper dan Roberto Ferrari en Daniele Ratto. Uiteraard behield Mezgec de leiderstrui.

Het druilerige weer leek invloed te hebben op de koerssituatie. Kilometers lang leidde Giant-Shimano, de ploeg van klassementsleider Mezgec, het peloton terwijl de achterstand op de vluchters van de dag niet veranderde. Met nog vier kilometer te rijden was het sprookje van Voeckler, de laatst overgebleven renner uit de kopgroep, echter uit. De etappe eindigde vervolgens in een massasprint. Deze werd met overmacht gewonnen door Mezgec.

Richie Porte, een van de favorieten voor de eindzege, stapte af. Hij heeft last van een buikgriep.

Uitslagen:

Video:

 

Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:SKS Germany RideAir: Niet meer pompen onderweg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>