Rodriquez slaat dubbelslag, Kelderman zevende in Catalonië (+beeld)

Joaquim Rodriguez heeft de derde etappe in de Ronde van Catalonië op zijn naam geschreven. De Spanjaard bleek op de slotklim het snelst omhoog te kunnen. Alberto Contador en Nairo Quintana konden niet reageren op zijn explosieve aanval. Rodriguez pakt bovendien de leiding in het klassement. Wilco Kelderman oogde sterk en eindigde op La Molina als zevende.

Belkin stuurde in het begin van de etappe Jack Bobridge vooruit. De Australiër kreeg vijf renners met zich mee: Rudy Molard (Cofidis), Branislau Samoilau (CCC Polsat), Kévin Reza (Europcar), Michel Koch (Cannondale) en Andrey Zeits (Astana). Het zestal kreeg een maximale voorsprong van ongeveer tien minuten. Reza bleef als laatste van de groep over, maar hij werd op het begin van de slotklim gegrepen door het peloton. Bobridge pakte voor Belkin de leiding in het bergklassement.

Op twee kilometer voor de finish besloot Pierre Rolland te demarreren. Hij kreeg echter geen ruimte. Jakob Fuglsang was de tweede renners die het probeerde maar ook zonder succes. Twintig man waren nog over van het oorspronkelijke peloton toen ze onder het vod doorreden. Chris Froome was de eerste renner die in de steile slotkilometer versnelde. Contador, Rodriquez en Quintana konden mee.

Wilco Kelderman dichtte al gauw het gat naar de viertallige kopgroep. Froome kon met de aansluiting niet leven en viel direct weer aan. Rodriquez plaatste vervolgens de beslissende demarrage en pakte de overwinning en de leiderstrui.

Uitslagen:

Video:

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>