John Degenkolb wint Gent-Wevelgem vol valpartijen (+beeld)

John Degenkolb heeft Gent-Wevelgem 2014 gewonnen. Toen drie vluchters anderhalf kilometer voor de meet door het razende peloton werden bijgehaald, draaide de klassieker uit op een massasprint. John Degenkolb was de sterkste en ontweek de beide valpartijen in de laatste honderden meters. De Duitser troefde Arnaud Démare en Peter Sagan af.

Niet alleen in de finale vielen renners, de gehele koers werd gekenmerkt door valpartijen. Daarnaast was het mooi weer waardoor een spectaculair koersverloop uitbleef.

Veuchelen, Lander, Boaro, Venter en Aregger wilden de koers niet in het peloton doorbrengen. Zij kregen een maximale voorsprong van tien minuten.

Enkele renners probeerden in de heuvelzone van het peloton weg te rijden. Onder andere Cancellara, Vanmarcke en Sagan ondernamen actie. De vluchtpogingen hadden echter geen succes.

In de slotfase reden Dillier, Amador en Belgisch kampioen Devolder weg uit het peloton. Op anderhalf kilometer van de finish werden zij ingerekend door het razende peloton. Voor de hergroepering was er wederom een valpartij. Greipel en Farrar werden geforceerd het asfalt te kussen. De Duitser werd direct vervoerd naar het ziekenhuis: sleutelbeenbreuk.

Het peloton stevende vervolgens af op een massasprint. Daarin was de Duitser Degenkolb de beste.

Uitslagen:

Video:

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>