Tom Dumoulin kan leiderstrui niet behouden in Critérium International (+beeld)

Tom Dumoulin heeft zijn leiderstrui niet kunnen behouden in Critérium International. Gisteren won de Nederlander de tijdrit maar vandaag kon hij niet met de beste meekomen bergop. Hij verloor twee minuten en zijn leiderstrui aan Jean-Christophe Peraud. Matthias Frank pakte de dagzege.

Op de slotklim, Col de l’Ospedale (14,1 km, 6.2%), zou de einduitslag van Critérium International bepaald worden. Aan de voet van de klim zat Dumoulin nog in het uitgedunde peloton en had al vier cols overleefd. AG2R La Mondiale nam het initiatief op de col waardoor Dumoulin de groep op vijf kilometer moest laten gaan. Een groep van vier renners bleef uiteindelijk over.

Mathias Frank en Péraud lieten de overige twee renners achter. Péraud liet de Zwitser winnen en pakte zelf het eindklassement.

Uitslag etappe:

Uitslag algemeen klassement:

Video:

 

Lees ook:De Airworx Plus 10.0: Robuust en luxueus
Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig
Lees ook:SKS Germany RideAir: Niet meer pompen onderweg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>