Moreno Hofland de allersnelste in Volta Limburg Classic (+beeld)

Moreno Hofland heeft de Volta Limburg Classic gewonnen. De Nederlander van Belkin Pro Cycling was de snelste in de sprint op kasseien voor Sonny Colbrelli (Bardiani). Mauro Finetto (Neri Sottoli) eindigde op de derde plek.

Vroeg in de eendagskoers reden dertien renners weg uit het peloton. Onder andere Belkin-renner Marc Goos en Giant-renner Thomas Damuseau waren van de partij. Zij werden echter snel weer bijgehaald door het peloton. Een reden voor Steven Kruijswijk om uit het peloton te demarreren. Hij kreeg twee renners met zich mee. Dit zorgde ervoor dat Bardiani het tempo in het peloton hoog hield in dienst van hun kopman Sonny Colbrelli. Dit had als gevolg dat ook deze kopgroep teruggepakt werd door het peloton.

Met veertig kilometer tot de streep waren weer Nederlandse renners weggereden. Laurens ten Dam, Bert-Jan Lindeman en Rob Ruijgh kregen gezelschap van Marc de Maar, Nicola Boem en Davide Rebellin. Later sloot Mauro Finetto aan bij het vijftal. Ten Dam ging vervolgens storen in de kopgroep in dienst van zijn kopman Moreno Hofland. Mede hierdoor werd de kopgroep twaalf kilometer voor het einde opgeslokt door het peloton.

In de slotfase probeerde nog enkele renners een massasprint te vermijden. De eendagskoers draaide echter uit op een massasprint. Hierin bleek de Nederlander, rijdend voor Belkin, Moreno Hofland de sterkste te zijn.

Uitslagen:

Video:

Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model
Lees ook:Zwift levert renner profcontract op
Lees ook:ALO Drinks: Heerlijk voor na het wielrennen
Lees ook:Caja Rural en de ploegentijdrit in de Vuelta: Een kijkje achter de schermen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>