Ronde van Vlaanderen vol partijen prooi voor Cancellara (+beeld)

Fabian Cancellara heeft de Ronde van Vlaanderen gewonnen. De renner van Trek kwam in Oudenaarde na een wedstrijd van 259,8 kilometer als eerste over de finish door de sprint van een kopgroep van vier te winnen. Greg van Avermaet (BMC) en Sep Vanmarcke (Belkin) werden respectievelijk tweede en derde. Beste Nederlander was Niki Terpstra, hij eindigde als zesde. Er was nog een Nederlander is de top tien te vinden. Zijn naam was Sebastian Langeveld. Hij moest genoegen nemen met plek tien.

Een klein uur was er nodig om de vluchtgroep van de dag op te zetten. Twee Nederlanders waren uit het peloton ontsnapt: Raymond Kreder (Garmin-Sharp) en Wesley Kreder (Wanty-Groupe Gobert). Zij kregen steun van Broeckx, Phinney, Appollonio, Kuchynski, Impey, Zingle Vanlandschoot en Palini. Appollonio was de eerste die afhaakte vanwege een lekke band.

In het peloton tekende de vele valpartijen de koers. Durbridge verliet binnen een uur de koers voor een bezoekje aan het ziekenhuis. Vansummeren was de tweede grote naam die met spoed weggevoerd werd. De Belg had een toeschouwer aangereden. De toeschouwer verkeert in kritieke toestand. Eveneens Jürgen Roelandts, Yaroslav Popovych en Stijn Devolder kusten het asfalt.

Phinney, Broeckx en Impey waren de drie vluchters die het langste stand hielden. Zij werden ingerekend na de Koppenberg. Na de Taaienberg bleven de topfavorieten over en vormden samen een kopgroep van dertien man. Van Avermaet en Vandenbergh demarreerden vervolgens samen weg. Het duo begon met een minuut voorsprong aan de voorlaatste beklimming van de dag.

Cancellara besloot te reageren op het leidende duo en plaatste een versnelling waar alleen Vanmarcke een antwoord op had. Dit had als gevolg dat een kopgroep van vier ging vechten om de overwinning.

Na enkele vluchtpogingen van de renners in de kopgroep was het Cancellara zelf die de sprint als eerste aanging. Dat bleek een goede beslissing te zijn want hij was de renner die juichend over de streep in Oudenaarde kwam.

Met zijn overwinning komt Cancellara op gelijke hoogte met de Belgen Museeuw, Boonen, Leman en Buysse en de Italiaan Magni die Vlaanderens Mooiste eveneens drie keer wonnen.

 

Uitslagen:

Video:

Reactie uit de ploegleiderswagen van Trek:

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>