Werelduurrecord-poging Cancellara onzeker

De plannen van Fabian Cancellara om een aanval te doen op het werelduurrecord, worden misschien opgeborgen. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen zou op zondag 3 augustus op de piste van het Mexicaanse Aguascalientes een poging doen het record te breken, maar veranderende regelgeving zou de Zwitser anders doen beslissen. Volgens de Italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport wil UCI-baas Brian Cookson het weer toestaan om het record te vestigen op een niet-traditionele fiets. 

Cookson zou de reglementswijziging al medio 2014 in willen voeren. Dat zou de voorbereidingstijd van de viervoudig wereldkampioen tijdrijden behoorlijk inkorten. Fietsenfabrikant Trek en Cancellara hebben al veel tijd en geld geïnvesteerd in de ontwikkeling van de ideale fiets.

Het werelduurrecord staat momenteel op naam van de Tsjech Ondřej Sosenka. Hij reed op 19 juli 2005 in Moskou in zestig minuten 49,7 kilometer.

Lees ook:Bitemojo self-guided foodtours: een review
Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?
Lees ook:Trekz Titanium maakt fietsen met muziek veilig
Lees ook:De Airworx Plus 10.0: Robuust en luxueus
Lees ook:SKS Germany RideAir: Niet meer pompen onderweg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>