Kirsten Wild de snelste in openingsrit Energiewacht Tour 2014 (+beeld)

Kirsten Wild heeft in Delfzijl de openingsrit van de Energiewacht Tour 2014 gewonnen. In de massasprint bleek de Nederlandse renster de snelste. De voor Giant-Shimano rijdende Wild verwees de Britse Lizzie Armitstead naar positie twee. Jolien d’Hoore maakte het podium compleet. 

De ploegen van Wild en Armitstead probeerden de koers hard te maken in de winderige, noordelijke provincie van Nederland. Achtentwintig rensters, waaronder alle favorieten, de Nederlandse en de Britse, wisten het versplinterde achterveld op afstand te rijden. In de achtervolgende groepen bleef het tempo echter hoog met als gevolg dat een algehele hergroepering tien kilometer voor de streep een feit was. Uiteindelijk eindigde de etappe in een massasprint die door Wild gewonnen werd.

Wild, die vorig jaar vier van de zes ritten won in de Groningse etappekoers, kijkt vooralsnog vooral naar dagsuccessen in deze ronde. Met haar overwinning in deze openingsetappe is ze automatisch de leidster in het algemeen klassement.

Uitslagen:

Video:

Bekijk hier een verslag van RTV Noord

 

Lees ook:Waarom geeft mijn fietsaccu steeds minder lang ondersteuning?
Lees ook:SKS Germany RideAir: Niet meer pompen onderweg
Lees ook:Zwift levert renner profcontract op
Lees ook:Garmin Edge 820 combineert 520 en 1000 in één model
Lees ook:De Airworx Plus 10.0: Robuust en luxueus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>