Matthews spurt naar etappezege in Baskenland (+beeld)

Michael Matthews is naar de overwinning in de derde etappe in de Ronde van het Baskenland gespurt. De Australiër, rijdend voor Orica-GreenEDGE, versloeg in de massasprint Kévin Réza voor. De Fransman eindigde als tweede. Michal Kwiatkowski eindigde als derde. Alberto Contador kwam keurig in de buik van het peloton over de finish en behield daarmee de leiderstrui.

Ruben Fernandez had geen zin in een sociaal fietsdagje in het met zon overgoten Baskenland. Hij besloot in zijn eentje in de aanval te gaan. Dertig kilometer voor het einde gaf de Spanjaard van Caja Rural zich gewonnen en werd opgeslokt door het peloton.

De etappe draaide vervolgens uit op een massasprint. Belkin Pro Cycling nam de leiding maar de Nederlandse formatie leek iets te vroeg op kop te zitten. Simon Gerrans nam de leiding over en lanceerde zijn ploegmaat Matthews uitstekend naar de overwinning.

Uitslagen:

Video:

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>